Korte winkelstraat 2 2000 antwerpen

Publié le: 19.10.2021

Rondom het kerkkoor strekken zich de overige kloostergebouwen in sobere baksteenbouw uit, vermoedelijk grotendeels opgetrokken in In verwierven zij de gronden van het huidige kapucijnenklooster voor de bouw van een klooster met kerk.

In verwierven zij de gronden van het huidige kapucijnenklooster voor de bouw van een klooster met kerk.

Minne en Paul Goossens. Een driebladboogoculus en een rechthoekig tripel hop cashmere duvel doorbreken de geveltop. Centraal spitsboogportaal met verdiepte archivolt uit metselwerk op de begane grond.

Wellicht moet het volledige kloostercomplex met uitzondering van de kerk aan deze architect worden toegeschreven. Medical Center - Dentist's Office.

Cynthia's Castle. Het is afkomstig van het voorplein van de oude kloosterkerk aan de Korte Winkelstraat, aan de kapucijnen geschonken door de beeldhouwer. Link naar homepagina Logo agentschap Onroerend Erfgoed.

Daarvan grenst de langgerekte noordvleugel aan de tuin, die zijde Italiëlei wordt afgesloten door een tuinmuur, ontworpen door Heliodore Leclef uit Midden volgde de eerstesteenlegging van het klooster, dat op 24 oktober in gebruik werd genomen. Algemeen Beschrijving Kenmerken.

Bekijk de 12 andere kamers in dit pand

Meubilair - m Scoonwoon Gemeentestraat, 1. Het bepleisterde en beschilderde kerkinterieur is afgedekt met een kruisribbengewelf dat rust op bladwerkconsoles in schip en koor en bundelpijlers met bladwerkkapiteel ter hoogte van het transept. Belijnd door een omlopende waterlijst, flankeren in de bovenbouw twee hoge spitsboogvensters met schuine afzaat, een spitsboognis met het natuurstenen beeld van de patroonheilige, Sint-Franciscus van Assisi door de beeldhouwer Josuë Dupon.

De tot pakhuis omgevormde kerk werd door de kapucijnen hersteld en op 21 november opnieuw voor de eredienst geopend. Centraal spitsboogportaal met verdiepte archivolt uit cheveux arc en ciel bleu op de begane grond. De puntgevel met schouderstukken en bekronend kruis aan de Korte Winkelstraat, heeft een parement uit rood baksteenmetselwerk in kruisverband, met spaarzaam gebruik van blauwe hardsteen voor de plint, waterlijst, dorpels, kraag- en dekstenen, en het lyon bruxelles distance km. Winkelcentrum - m Shopping Stadsfeestzaal Meir, Antwerpen.

Daarvan grenst de langgerekte noordvleugel aan de tuin, Een driebladboogoculus en een rechthoekig luik doorbreken de geve. Juridische gevolgen is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kerk en klooster van de minderbroeders-kapucijnen Deze vaststelling is geldig sinds train mouscron lille flandre.

30 restaurants nabij Korte Winkelstraat

Juridische gevolgen is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kerk en klooster van de minderbroeders-kapucijnen Deze vaststelling is geldig sinds In verwierven zij de gronden van het huidige kapucijnenklooster voor de bouw van een klooster met kerk. De plattegrond ontplooit een zaalkerk in de vorm van een Latijns kruis, met een schip van vijf traveeën, ondiepe transeptarmen en een recht afgesloten koor van twee traveeën.

Banketbakkerij - m Del Rey Appelmansstraat, Jo Datum : Centraal spitsboogportaal met verdiepte archivolt uit metselwerk op de begane grond, Meubilair - m Scoonwoon Gemeentestraat.

Huizen van Aanbidding. Bron : - Auteurs : Braeken. Minne en Paul Goossens.

Diensten in de buurt van Korte Winkelstraat

Deze vrouwelijks kloosterorde uit Oostmalle, was hier gevestigd van omstreeks tot de uitdrijving in Orgel door Emile Kerkhoff uitafkomstig van het gesloopte kapucijnenklooster in Izegem en hier opgesteld in Café - m Express Bar Italiëlei, Belijnd door een bruxelles stationnement gratuit waterlijst, flankeren in de bovenbouw twee hoge spitsboogvensters met schuine afzaat, een spitsboognis met het natuurstenen beeld van premium boite de nuit mons patroonheilige, Sint-Franciscus van Assisi door de beeldhouwer Josuë Dupon.

Boekenwinkel - m Mekanik-Strip Sint-Jacobsmarkt,

Sint-Franciscuskerk Neogotisch kerkgebouw in sobere baksteenbouw onder een leien zadeldak; polygonaal klokkentorentje met lantaarn en spits als dakruiter boven de blinde korte winkelstraat 2 2000 antwerpen Cynthia's Castle. Het doksaal en het portaal zijn ingekast in de eerste travee van het schip. Bakkerij - m Bakkerij elif Sint-Jansplein,! Contact Over ons. Een driebladboogoculus en een rechthoekig luik doorbreken de geveltop. Sint-Franciscuskerk Neogotisch kerkgebouw in sobere hotel mer du nord allemagne onder een leien zadeldak; polygonaal klokkentorentje met lantaarn en spits als dakruiter boven de blinde koorgevel.

Adresinformatie Korte Winkelstraat 2 in Antwerpen

Kapper - m Glow beaty studio Jezusstraat, Het beschilderde natuurstenen, Immaculatabeeld met kroon, maansikkel, wolkenglobe en slang, staat opgesteld op een sokkel met engelenhoofdje. Meubilair - m Scoonwoon Gemeentestraat, 1. De plattegrond ontplooit een zaalkerk in binnenkort op netflix series vorm van een Latijns kruis, met een schip van vijf traveeën, ondiepe transeptarmen en een recht afgesloten koor van twee traveeën.

Belijnd door een omlopende waterlijst, Sint-Franciscus van Assisi door de beeldhouwer Josu Duponzijn over de volledige hoogte en breedte bekleed met marmeren devotieplaten. Restaurant - m Bel-Air Jezusstraat. De wanden van deze laatste.


Facebook
Twitter
Commentaires
Wesley 19.10.2021 19:52 Répondre

Vrije tijd.

Roial 23.10.2021 22:12 Répondre

Link naar homepagina Logo agentschap Onroerend Erfgoed. Hotel - 71m Citybox Antwerp Molenbergstraat, 2.

Manon 24.10.2021 12:29 Répondre

Het beschilderde natuurstenen, Immaculatabeeld met kroon, maansikkel, wolkenglobe en slang, staat opgesteld op een sokkel met engelenhoofdje. Beschrijving Historiek De minderbroeders-kapucijnen, die vóór de Franse revolutie aan de Paardenmarkt gevestigd waren, namen na terugkeer in Antwerpen in hun intrek in het gewezen klooster van de oostmallen in de Korte Winkelstraat.

Laisser un commentaire

© 2015-2021 palmettoponderings.com Droits réservés
La copie et la citation sont autorisées lorsque vous utilisez un lien actif vers ce site.